Carregant...
MAPA WEB   /   AVÍS LEGAL   /  CERCAR:
Youtube Facebook Twitter Instagram

LA SAGRADA FAMÍLIA
Gaudí dedicà la major part de la seva carrera professional a construir el Temple Expiatori de la Sagrada Família, treball encarregat a la darreria del 1883 i que li ocupà tota la seva vida. Allí hi va fer altres treballs, com les Escoles Provisionals de la Sagrada Família (1909), i la construcció del seu obrador, on treballava amb maquetes, models i fotografies, i on els darrers anys es traslladà a viure per poder seguir les obres més de prop.

Walter Gropius acudí al temple l'any 1907, però no aconseguí parlar amb Gaudí, "que estava treballant intensament".

El 1910 Güell impulsà l'exposició de l'obra de Gaudí al Grand Palais de Paris, que assolí un cert ressò internacional que arribà als Estats Units i el féu conèixer a l'arquitecte Sullivan (Escola de Chicago).

Uns quants anys més tard, el 1922, se celebrà a Barcelona el Congrés d'Arquitectes d'Espanya, que donà suport a la seva obra. També aquell any, va rebre l'encàrrec de fer un projecte d'església per a la Mare de Déu de Rancagua, a Xile, per a la qual proposà construir la capella de l'Assumpció de l'absis del Temple.

Als anys 1923-1924 els arquitectes Neufert i Linder, aconsellats per W. Gropius, visiten Gaudí, amb qui estableixen amistat i publiquen un important article a la revista Deutsche Bauzeitung.
Alçat del Temple dibuixat per Gaudí
Absis de la Sagrada Família. 1892
Façana del Naixement. 1926